Doelgroep

Ik werk voornamelijk met volwassenen en jongvolwassenen. Concreet wil dit zeggen dat je welkom bent bij mij vanaf 16 jaar.
Soms kan het helpen om het gezin te betrekken bij de begeleiding. Kinderen van een jongere leeftijd zijn dan uiteraard ook welkom.

Jongvolwassenen

In de jongvolwassenheid zijn er voortdurend veranderingen in je leven. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden, en misschien sta je voor een aantal belangrijke keuzes. Het kan gebeuren dat je daarin vastloopt, of dat je wat moeilijkheden krijgt. Het kan zijn dat het niet zo vlot gaat tijdens je studie of thuis, in je relatie met je ouders, of met leeftijdsgenoten. Misschien ben je op zoek naar wie je bent, wat je wil gaan doen met je leven, of hoe je kan omgaan met al die veranderingen en uitdagingen. Of misschien zit je met een heel andere vraag of probleem. Wat het ook is, je kan wel wat ondersteuning gebruiken. Bij mij kan je terecht om je verhaal te doen in een veilige omgeving, zonder veroordeling. We gaan samen op zoek naar de antwoorden op je vragen.

Volwassenen

Soms kan het zijn dat je het allemaal even niet meer weet, of je loopt tegen moeilijkheden aan waar je alleen of met je omgeving niet meer uit geraakt. Dit kan gepaard gaan met allerlei gevoelens zoals kwaadheid, verdriet, eenzaamheid, …. Er kunnen ook klachten ontstaan zoals slaapproblemen, hoofdpijn, gewichtsveranderingen of moeite om jezelf nog te motiveren. Dat is zeker niets om je voor te schamen, het leven is nu eenmaal niet altijd makkelijk. Misschien zijn er problemen in je relatie met je partner, of met je kinderen. Of misschien maken zij iets mee dat jij moeilijk kan dragen. In elk geval gaat je leven niet zoals je gehoopt had, en kan je wat extra ondersteuning gebruiken. Je kan bij mij terecht om je verhaal te doen, zodat we samen naar oplossingen kunnen zoeken. Een blik van een buitenstaander kan helpen om de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken, zodat het allemaal weer wat werkbaar en draaglijk kan worden. Als het aangewezen is en jij ervoor openstaat, kunnen we ook je partner of gezin betrekken.