Tarief

Een sessie duurt 50 minuten en kost €60. Dit wordt telkens betaald op het einde van een sessie, ofwel cash, of anders via de Bancontact app. Die kan je gratis downloaden op je smartphone.

Let op: wanneer je toch niet aanwezig kan zijn op de afspraak, gelieve mij dan minstens 24 uur op voorhand te verwittigen via mail of sms. Het is voor mij heel vervelend als je op het laatste moment afbelt of je niet komt opdagen, omdat ik dan tijd voor jou heb vrijgemaakt en ons gesprek heb voorbereid. Iedereen krijgt bij mij één ‘joker’ om een afspraak te vergeten of op het laatste moment te annuleren, maar vanaf de tweede keer reken ik een vergoeding van €60 aan, buiten in het geval van overmacht (bv. ziekte). Voor mij gelden bovendien dezelfde regels: als ik een afspraak met jou onverhoopt minder dan 24 uur op voorhand moet annuleren, krijg je de daaropvolgende sessie gratis.

Voor gesprekken aan huis, hanteer ik een bijkomende reisvergoeding.

Terugbetaling

Onze regering is bezig met het uitwerken van een vaste terugbetalingsregeling voor psychotherapie. Op dit moment kunnen mutualiteiten zelf een terugbetalingsregeling kiezen. De meeste mutualiteiten voorzien al een gedeeltelijke terugbetaling. Dit verschilt per mutualiteit en per regio. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende mutualiteiten voor regio Antwerpen. Als je op de naam van de mutualiteit klikt, vind je meer info. Bij onduidelijkheden kan je best zelf contact opnemen met je mutualiteit.

- Liberale mutualiteit: Volwassenen krijgen €10 per sessie terugbetaald, tot maximaal €60 per jaar.
LET OP: Hier is een attest voor nodig dat je zelf moet gaan ophalen bij je ziekenfonds. Dit kan enkel na doorverwijzing door de huisarts.

- De voorzorg: Volwassenen krijgen €10 per sessie terugbetaald, voor maximaal 12 sessies per jaar.
De voorzorg heeft ook een eigen psychotherapie programma, Well2Day, waarbij je 50% van je sessie terugbetaald krijgt. Ik werk zelf niet onder dit programma.

- Partena: Mensen met een chronische ziekte (zoals vastgesteld door een arts) krijgen €20 per sessie terugbetaald, voor maximaal 12 sessies per jaar.
Klanten met de ‘Medicalia’ verzekering krijgen 75% van elke sessie terugbetaald, tot maximaal €600 per jaar.

- Christelijke mutualiteit: De terugbetalingsregeling van €10 per sessie voor maximaal 12 sessies per jaar, is enkel geldig bij therapeuten die een overeenkomst hebben met de CM. Ik heb dit zelf niet.

- Onafhankelijk ziekenfonds: Voor volwassenen is er geen terugbetaling voorzien. Je kan wel gebruik maken van gratis beperkte psychologische hulpverlening via het ziekenfonds zelf.

- Vlaams & Neutraal ziekenfonds: Volwassenen krijgen €10 per sessie terugbetaald, voor maximaal 5 sessies per jaar.